Ботев Враца и Царско село оставиха развръзката за изпадащите за последния кръг


Ботев Враца и Царско село оставиха развръзката за изпадащите за последния кръг
Снимка: LAP.bg

1228 0

Ботев Враца и Царско село завършиха 0:0 в ключов мач от 31-ия кръг на Първа лига в плейофите в групата на изпадащите. Двата тима изнесоха оспорван двубой под връх „Околчица“, в който преобладаваха единоборствата, а чистите голови положения се оказаха кът. Срещата във Враца изгледа и бившата звезда на домакините Дориан Бабунски, който в момента е футболист на унгарския Дебрецен.

Така развръзката около директно изпадащия от Първа лига се отложи за последния кръг. И двата тима са с по 25 точки, но врачани заемат 13-ата позиция, която към момента осигурява участие на бараж. „Царете“ са с по-лоши показатели от директните двубои и са на последното място, което засега ги праща във Втора лига.

Самоубийственото реми между двата тима гарантира единствено, че Локомотив София запазва елитния си статут, след като е с 5 точки пред тях. В последния кръг столичните железничари гостуват на Царско село, а Ботев Враца има визита в Благоевград на Пирин.

Домакините започнаха малко по-напористо мача, но не съумяваха да застрашат сериозно вратата на Хадим Ндиае. В 18-ата минута Венци Христов от гостите пробва шут от фаул, но топката прелетя над вратата.

Двубоят продължи да се развива двуостро. Малко преди почивката Реди Каса би отдалеч, но стражът на врачани се справи без проблеми. Секунди по-късно Каса подаде отлично към Седрик Каломбо в пеналта, но той не успя да засече топката в мрежата.

Почти веднага след антракта Ненов пропусна шанс за врачани. Битката на терена продължи, но положенията липсваха.

В 80-ата минута Чавдар Ивайлов отправи коварен удар от пряк свободен удар, но вратарят на гостите показа добър рефлекс и изби в корнер. Пет минути преди края врачани предявиха претенции за дузпа след съприкосновение между Зебли и Ивайлов, но съдията и ВАР прецениха, че няма такава.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички