Борислав Михайлов: В последните 16 години вървяхме напред


Борислав Михайлов: В последните 16 години вървяхме напред
Снимка: Emona Tsoncheva / / LAP.bg

3653 0

Борислав Михайлов изнесе заключителната си реч като кандидат-президент на БФС. Ръководителят на Съюза в последните 16 години заяви, че футболът ни е вървял напред и трябва да продължи да се развива.

"В последните години, в които аз бях демократично избран президент на БФС успяхме да изпълним много, да регистрираме развитие. Ще акцентирам върху някои от основните цени на редовния конгрес - целта за 100 000 регистрирани футболисти е изпълнена, при момчетата над 105 000, при жените над 4000.

Обещахме да инвестираме 4 млн лева в инфраструктурни проекти за последните година и половина бяха изградени 6 комплекса за мини-футбол. Сумата надхвърля 12 млн лв развитието на женския футбол също е стратегическа задача, която да изпълним с огромен брой състезания с участието на над 11 000 футболистки. Отделно от това БФС оспешно организира финалите на европейското първенство за девойки до 17 г получи похвала от УЕФА.

"Дигитализацията на футбола бе извършена успешно, с въвеждането на електронно първенство с клубовете от 1,2 и 3 лига елтни юношески групи. БФС закупи и адаптира методологията за развитие на таланти школата на Аякс за над 400 треньори. Създадохме  отдел масов футбол организира над 130 трнири из цялата страна. Продължихме да осигуряваме най-добрите топки и пособия. БФС добавя средства от собствния си бюдет за оборите по 3 лига.

Завишените телевизионни критерии доведоха до по-качеевен продукт прогрес на клубно ниво. След тежък период в мъжкия нац отбор подмладяваме и изграждаме състав за клсаиране на голям форум. БФС плати  и2 милиона евро от бюджета си за системата ВАР

Онези, които ме познват, знаят че не обичам да лежа на предишни лаври. Заедно да продължим успешната работа за развитието на българския футбол, програма за стимулиране на развитие на млади български играчи -  всеки клуб участва във формирането и получава отчисления за всяка минута в професионалата му кариера.

"Не очаквайте от мен да наруша добрия тон - достойнството идва от факта, че в последните 16 години вървяхме напред, пътят бе труден. Сигурен съм, че ни предстоят по-успешни дни - да се обединим в подкрепа на футбола", каза Михайлов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички