Борислав Михайлов увери Александър Чеферин, че българският футбол е в добри ръце


Борислав Михайлов увери Александър Чеферин, че българският футбол е в добри ръце
Снимка: Фейсбук/Борислав Михайлов

2224 0

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов проведе работна среща с ръководителя на европейския футбол Александър Чеферин по време на честванията на 30-тата годишнина от създаването на Футболната асоциация на Украйна в Киев. Михайлов и изпълнителният директор Борислав Попов бяха сред официалните гости на юбилея, събрал на едно място елита на европейския и световния футбол.

В разговора си президентите на БФС и УЕФА обсъдиха перспективите пред българския футбол и се обединиха около тезата, че залегналите във визията на настоящето ръководство промени и проекти гарантират прогреса на най-популярния спорт у нас.

Преди официалната церемония с участието на президента на Украйна Володимир Зеленски, Борислав Михайлов бе част от кръгла маса редом с представители на Борда на ФИФА, висши ръководители на УЕФА, както и президентите на футболните асоциации на Кипър, Полша, Литва, Латвия и Молдова, като на срещата бе обсъдено развитието на играта в контекста на актуалните предизвикателства в глобален мащаб.

"За мен беше огромна чест и признание да бъда гост на честването на 30-ата годишнина от създаването на Футболната асоциация на Украйна. Смятам, че начинът, по който се развива футболът в тази държава, е добър пример за всички източноевропейски федерации и поздравявам колегата си Андрий Павелко както за свършената работа, така и за множеството добри перспективи пред ръководения от него съюз", написа Михайлов във Фейсбук страницата си.

"Именно перспективите във футбола бяха основна тема на работната среща, която проведох заедно с редица колеги от цял свят, емблематични бивши футболисти и ръководители на ФИФА и УЕФА, както и президента на Украйна Володимир Зеленски. Имах възможност да проведа и дълъг и конструктивен разговор с моя добър приятел Александър Чеферин, с когото се обединихме около тезата, че бъдещето на българския футбол е в добри ръце.

Не на последно място останах очарован от топлото отношение на местните запалянковци, които ме върнаха в най-славните години на българския футбол - тогава, когато националният ни отбор, с мен като капитан, си заслужи световна слава. Всички се надяваме тези времена да се повторят, а с работата си правя и ще продължа да правя всичко възможно това да се случи", добави още президентът на БФС.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Нов в Левски започна кариерата си в баскетбола, но футболът го спечели

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички