Тази вечер България трябва да покаже, че заслужава да играе на Евро 2016


Тази вечер България трябва да покаже, че заслужава да играе на Евро 2016
Снимка: Иван Йочев

2592 0

Тази вечер от 21:45, в трети мач от група "H", българският национален отбор се изправя срещу Норвегия. В този мач, момчетата на Любо Пенев трябва да се реваншират пред всички българи за бездушното си представяне преди три дни срещу Хърватия, когато загубиха с 0:1.

До този момент трикольорите имат актив от три точки, след като в първия си мач от квалификациите се наложиха над коравия Азербайджан като гост с 2:1.

Почти със сигурност Любослав Пенев ще направи няколко промени в състава си в сравнение с мача с Хърватия. Най-вероятно, като централен нападател ще започне Андрей Гълъбинов, за сметка на Илиян Мицански. Другата промяна ще бъде в защитата, където участието на Йордан Минев е под въпрос, заради травма. Също така се очаква Любослав Пенев да гласува доверие на Венци Христов и Мишо Александров и да ги пусне титуляри. Станислав Манолев най-вероятно ще бъде върнат в отбрана, а на пейката ще седне Петър Занев.

В земята на фиордите се играе трудно и това не е тайна за нито един европейски отбор. Все пак отбора на Норвегия не трябва да бъде надценяван, защото в сегашния му състав няма нито една звезда, за разлика от близкото минало, когато в титулярите присъстваше име, познато на цял свят.

В момента, най-интересният футболист на норвежците е...15-годишният Мартин Иодегаард. Халфът на Стрьомсгодсет държи рекорда за най-млад футболист, дебютирал за националния отбор (15 години и 253 дни). За сега той има записани 20 мача с националната фланелка, в които даже е отбелязал и 3 гола.

Добра новина за нас е, че домакините имат доста контузени футболисти. В лазарета са са Хансен, Хьоли, Хаугер, Хенриксен, Бериша, Абделайе и Сьодерлунг . Доста интересно е да се отбележи, че отсъстващия от групата на Норвегия заради травма нападател Сьодерлунд преди години бе на проби в Ботев (Пловдив), когато отборът бе залят от италиански анонимници, но в крайна сметка не се стигна до договор.

Двубоят днес ще бъде под номер 13 между двата тима. До този момент България има 6 успеха срещу скандинавския си съперник, четири от срещите са завършвали без победител, а успехите за Норвегия са два. Любопитен факт е, че България няма загуба от днешния си съперник в евроквалификация.

НОРВЕГИЯ – БЪЛГАРИЯ 21:45ч.

Европейска квалификация, Група H, трети кръг

Стадион: „Улеваал“, Осло, Норвегия

Рефер: Олегарио Бенкуеренса (Португалия)

Вероятни състави:

НОРВЕГИЯ: Ниланд, Линес, Нордвейт, Форен, Елабделауи, Скелберг, Тетей, Йохансен, Дели, Елюнуси, Кинг

Селекционер: Пер-Матиас Хьогмо

БЪЛГАРИЯ: Стоянов, Манолев, Бодуров, Ап.Попов, В.Минев, Дяков, Гаджев, Ив. Попов, Г. Миланов, М. Александров, Гълъбинов

Селекционер: Любослав Пенев

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички