Бодуров: За Попето няма значение кой е капитан


Бодуров: За Попето няма значение кой е капитан

1364 0

Николай Бодуров бе сред най-добрите футболисти на националния ни тим при равенството 2:2 с Италия. Пред "Меридиан мач" Бодуров говори за двубоя със "Скуадра адзура", за физическите проблеми в отбора, както и за капитанската лента.

- Ники, доволни ли сте от равенството с Италия?

- Радващо е, когато трудът ти се възнаграждава. Не на 100%, но сме доволни от двубоя с Италия.

- За какво те е яд от този мач?

- Яд ме е, че не успяхме да задържим преднината си. Аз до последно се надявах да победим. Но ако бъдем честни, резултатът е справедлив. Особено с оглед на показаното от двата тима през второто полувреме.

- На какво се дължи промяната в играта ви?

- През цялата седмица преди мача си говорехме, че трябва да си повярваме. Трябваше да вдигнем агресията и желанието. Хората искат да виждат това от нас. Знам, че когато се раздаваш, Господ ще те възнагради. Според мен, нещата ни се получиха срещу Италия. Няма отговор защо се представяхме по този начи в предишните мачове. Това няма обяснение.

- След този мач може ли да се върне желанието ви за игра, което липсваше в предишните мачове?

- За желание изобщо не искам да коментирам. Аз винаги идвам с огромно желание у нас за мачовете на националния тим. Отбелязвам си дните на календара до прибирането ми в България. Нямам търпения да играя за националния отбор.

- Това 2:2 добро или лошо е?

- С оглед на съперника този резултат е добър. Не знам дали е заслужен, но е справедлив този резултат.

-Откакто премина във Фулъм играеш редовно, за разлика от доста твои съотборници. Как се чувстваш в Англия?

- Имам 50 и не знам колко си мача през този сезон. Това, разбира се, ми помага. Според мен, това не са малко срещи и мога да кажа, че се чувствам много добре физически. Но както видяхте, няколко момчета се хванаха за крака през второто полувреме. Дано в другите мачове да стабилизираме нещата.

- Как би коментирал факта, че доста от футболистите ни изнемогваха физически в последните минути на мача?

- Мисля, че това ни изигра лоша шега при изравняването. Просто физически отпаднахме през второто полувреме. На 4-5 човека им се схванаха краката. И то още в 60-тата минута. Не мога да го коментирам, но не е добре за отбора. Аз мога да говоря за себе си и мога да кажа, че нямах проблеми. За другите момчета може би е нормално, защото за тях първенството започва сега. Надявам се в другите мачове да се представим, доста по-добре.

- Много ни натиснаха италианците в последните минути. Как се спира толкова класен отбор?

- С късмет. Без него в този живот не става нищо. Определено късметът ни покри в последните минути при две, три техни положения.

- Загубата на Норвегия с 1:5 от Хърватска остава ли ни в играта?

- Шансовете са същите, каквито бяха и след предишните мачове. Ако бяхме победили Италия, щяхме да имаме шансове за третото място. Трябва да вярваме във възможностите си и да печелим точки. В момента, нещото, от което се нуждаем, са именно точките. Надеждата остава и трябва да се борим.

- Много се изговори за смяната на капитанската лента. Какъв е твоят коментар?

- Няма какво да коментирам тази тема. Говорил съм с Ивелин Попов и той каза, че няма значение кой ще е капитан. Не е въпрос на чия ръка ще е лентата. Въпросът е да печелим точки. И за мен няма значение кой ще е капитан.

- Има статистика, според която ти си сред играчите с най-много мачове в европейския футбол през този сезон. Какъв е коментарът ти?

- Както вече казах, наистина имам много мачове през този сезон. В първенството, в което се подвизавам - Чемпиъншип, се играе много директен футбол и всички състезатели са изключително здрави физически. Мисля, че това подобри и моята форма.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички