Боби прозря: Условията за националите са "германски", но играчите ни не са


Боби прозря: Условията за националите са "германски", но играчите ни не са

1577 0

Любо Пенев и футболистите от националния отбор разполагали с условия за подготовка като тези на световния шампион Германия, но играчите ни не били като тези в Бундестима. Това установи президентът на БФС Борислав Михайлов на пресконференция днес. Той обясни, че единствената цел пред селекционера на представителния ни тим е да класира отбора на европейските финали през 2016 година.

"Ние нямаме липса на контролни срещи преди квалификациите. Просто няма дати за контроли според новия календар на УЕФА, обясни бившият вратар. - Никой не прави мач 3 или 4 дни преди квалификацията. Ние не сме Германия да имаме 3 или 4 национални отбора. Любо Пенев също не иска подобна контрола. Всички се опасяват от контузии. Имаме оферта от САЩ да играем преди срещата с Малта. Имахме предложение и от Русия, но то беше твърде тежко като логистика".

Михайлов припомни, че пред националния отбор винаги е стояла само една цел - да се класира за финалните турнири във всички квалификации, в които участва. "След като излезе групата, се вижда, че нашата е най-тежката. Тук обаче шансът е по-голям, коментира той. - Колкото до условията, които има треньорът и неговите колеги в другите национални гарнитури като хотели, бази, екипировка - няма разлика от германския национален отбор, но има голяма разлика в кадрите като играчи. Така че трябва да знаем с какво разполагаме. Разбирам, че всички българи искаме да се класираме".

Президентът на БФС добави, че Любослав Пенев повече няма да получава разрешение за авантюри като тази с Ботев (Пд). "Любо Пенев винаги е имал картбланш от мен и членовете на Изпълкома, обясни той. - Неслучайно, въпреки че не се класирахме, получи нов 2-годишен договор. Неслучайно го пуснахме и в Ботев. Сега се е концентрирал само върху националния отбор. Разбрали сме, че ако има нови предложения, вече сме приключили. Пробвахме веднъж и нещата не станаха".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички