ЦСКА и Локо (Сф) не са подали документи за участие в "А" група


ЦСКА и Локо (Сф) не са подали документи за участие в "А" група
Снимка: БГНЕС

1586 1

ЦСКА и Локомотив (София) сами се отказаха от участието си в елита на България, разкриха пред "България днес" хора от Българския футболен съюз. Според информацията, след като двата клуба не получиха лиценз, нито един от тях не е изпратил дори едно писмо, с което да поиска Изпълкомът на БФС да ги помилва.

"След като няма изпратено писмо и искане за запазване на елитния статус на двата отбора, футболният съюз няма как да обсъжда бъдещето на двата клуба" - коментираха от БФС - "Не може да разглеждаме случаите по публикации във вестниците и сайтовете. Не са представени никакви оздравителни планове и схеми за погасяване на дълговете".

Задълженията на ЦСКА са над 26 милиона лева, 10 от които са към НАП. Днес се появи информация, че "червените" са предложили сделка на Агенцията за разсрочване на задълженията, но не се знае дали това ще стане възможно. За момента няма развитие и по евентуалното обединение с Литекс.

Ако ЦСКА и Локомотив (Сф) не играят в елита, "А" група ще остане с 10 отбора. Двата клуба пък ще трябва да започнат участието си от "А" окръжна или от "В" група, ако постигнат договорка с някой клуб да използват лиценза му.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички