Боби агитира в Рим за изборите на УЕФА


Боби агитира в Рим за изборите на УЕФА

853 0

Президентът на БФС Борислав Михайлов избра Рим и шефа на италианската федерация Карло Тавекио за агитацията си за преизбиране в Изпълкома на УЕФА. Останалата част на кампанията на българския футболен началник ще е с представителни писма, които ще се разпратят до делегатите с право на глас за конгреса на УЕФА.

Президентът на БФС вече е бил на посещение при колегата си Тавекио, а му предстои да се види с него отново на трибуните на стадион "Васил Левски" за евроквалификацията с "адзурите" на 28 март, пише "Труд". Тавекио се чака за мача, но тогава вече ще е ясно дали Михайлов е получил за още 4 години пост в управата на европейския футбол. Изборният конгрес е на 24 март във Виена и за седемте места в Изпълкома има 12 кандидатури. При няколко "непоклатими" фигури като Анхел Мария Вияр (Испания) и Григорий Суркис (Украйна) се очертава здрава битка за 5 позиции.

След кандидатите е хърватинът Давор Шукер, голямо име от миналото, голмайстор на Мондиал-98 и шеф на местната федерация от 2 г. Легендата на Хърватия "влезе в гръб" на Михайлов и обикаля вече из Балканите. Шукер започна предизборната си кампания от съседното ни Скопие и ще продължи в Сараево и евентуално в още една страна от региона. Третата крачка предстои в Лондон, а четвъртата - в Берлин... Явно Мистър Гол се цели нависоко.

Шукер не е много долюбван от хърватските фенове и рядко ходи на мачове от първенството, за да не го освиркват. Затова легендата се ограничава с двубои на националния отбор, с което прилича на Михайлов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички