Зума направи крачка към спасението на българския футбол


Зума направи крачка към спасението на българския футбол

1560 0

Легендата на пловдивския футбол Христо Бонев е предложил мирен план на президента на БФС Борислав Михайлов, за да може спортът да тръгне напред, съобщава "България Днес".

Самият Зума неведнъж е критикувал политиката, която води Боби. Сега Бонев е решил, че е време да се заровят томахавките.

"Призовах Боби да зареже скандалите, които са налегнали любимата ни игра, разкрива бившият национален селекционер. - В момента цялата обстановка във футбола у нас е трагична".

Бонев има предвид най-вече интригата между Любо Пенев, Емо Костадинов и Йордан Лечков, която се разрази през есента. Тримата се заеха да си вадят кирливи ризи пред медиите, след като Пенев беше уволнен от националния отбор.

"Не може вечно всеки да е срещу всеки в нашия спорт, казва Зума. - Едно време четвъртите в света са били приятели, сега се карат като малки деца. Ако искаме футболът да се развива, всички трябва да се обединим. Караниците и разприте не помагат на никого. Това ще съсипе футбола ни. Скандали има всеки ден. Я черно тото, я пререкания между президенти на клубове. Не може така! Тези работи трябва да приключат възможно по-бързо".

Зума смята, че Михайлов може да спре скандалите във футбола.

"Не съм давал съвет на Боби как да постъпи, защото той е добър ръководител, обясни Бонев. - И други хора трябва да си спестят съветите. Така нищо не става. Боби знае как да се оправи".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички