Бившият треньор на Левски, Литекс и ЦСКА - Люпко Петрович, слиза от футболната сцена


Бившият треньор на Левски, Литекс и ЦСКА - Люпко Петрович, слиза от футболната сцена
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

1872 0

Бившият старши треньор на Левски, Литекс и ЦСКА - Люпко Петрович, обяви в интервю, че 2022 година ще бъде последната, в която ще упражнява своята професия!

Роденият през 1947 г. специалист коментира пред "Спорт клуб", че има голямо желание да работи в Литекс след като се раздели с настоящия си отбор Танхуа (Виетнам), но не като наставник:

"Докато ме държат краката – оставам на терена. Ще се противопоставя на годините. Шегувам се! Предстои ми последният сезон като треньор. Определено. После, когато се сбогувам с прекрасните виетнамци, знам къде ще отида. Моят български приятел Гриша Ганчев, който е собственик на ЦСКА и Литекс, ме чака. Най-вероятно ще работя в Литекс, сигурно ще бъда спортен директор", заяви 74-годишният треньор, който медиите пращаха и в някои сръбски отбори, но той бе категоричен:

"Мислих по този въпрос няколко дни, след което се отказах. Когато някой иска от сърце да останеш – не можеш да откажеш. Договорът е и много изгоден от финансово естество (б.р. - този във Виетнам). В момента например не мога да искам такива пари в България. Мина ми времето, когато имах и държах на цената си. Знам на колко години съм вече", не скри Петрович.

В българските футболни среди отдавна се говори, че Литекс си търси заместник на Живко Желев, но на този етап не бе успял да открие такъв! 

Люпко Петрович бе начело на Левски между 2000 и 2001 г., както и през 2016 година. В Ловеч имаше три периода - 2003/04, 2005/07 и 2015г., а в ЦСКА между 2018/19 бе консултант, а след това за кратко и старши треньор.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички