Бивш рефер даде притеснителни подробности за родното съдийство


Бивш рефер даде притеснителни подробности за родното съдийство
Снимка: БГНЕС

1842 0

Бившият съдия и инструктор на реферите Детелин Баялцалиев направи доста притеснителни разкрития за случващото се в българския футбол. Той твърди, че съдийска комисия всъщност няма и "шефът решава всичко сам", без да се консултира с членовете й. Както е известно, шефът на съдиите Йордан Сталев бе временно отстранен от длъжността.

"Съдийството ни върви надолу. Знам причините. Управляват хора, които не спомагат за развитието на съдиите. Другото е подборът. Никой не се интересува от оценките. Ходатайства се. Има и натиск. Съдийската комисия не е комисия, защото там има членове, които никой за нищо не ги пита. Шефът решава всичко сам и не казва на никой защо постъпва така. Всичко се спуска", изригна Баялцалиев пред "Eвима спорт".

"Има доста имена в ранглистата, които си имат причина да са там - кой какъв баща има, къде работи, какви роднини има... Това са критериите. Петър Петров (б.р. - шефът на съдиите преди Йордан Сталев) изопачаваше истината. Обясняваше, че няма нищо при очевадни грешки. По мое време се събирахме всеки вторник и коментирахме изявите на реферите. Секретарят се грижеше за записите от мачовете. Имаше и предаване, където се коментираха спорните моменти и се даваше становището на комисията", допълни още Баялцалиев.

А защо ГДБОП влезе в Българския футболен съюз миналата седмица вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички