Бивш национал е най-добрият дузпаджия в историята на руската Висша лига


Бивш национал е най-добрият дузпаджия в историята на руската Висша лига
Снимка: http://fc-amkar.org

1281 0

Български футболист е посочен за най-добрия изпълнител на дузпи в историята на руската Висша лига в класация, изготвена от изданието zvezda-fc.ru. Легендата на Амкар (Перм) Георги Пеев е поставен на първото място, а припомняме, че тимът изчезна заради финансови проблеми, но юношата на Локо (Сф) изкара над 10 г.

В този период бившият национален полузащитник изпълни 17 дузпи за Амкар и всички са точни. Със 100-процентовата си успеваемост и броят на 11-метровите удари, които се е нагърбил да бие, Пеев заема еднолично първото място в класацията. Той е е част от постсъветския футбол още от 2001 г., когато преминава в Динамо (Киев). В Украйна Георги рита и за Днепър, преди в началото на 2007 г. да бъде купен от Амкар.

“Пеев често изпълняваше дузпите в стил “Паненка”, заради което вратарите в Русия не го харесваха много”, пише zvezda-fc.ru. С екипа на тима от Перм българинът стига до финал в турнира за купата на Русия, 4-о място в класирането и играе в евротурнирите. Във Висшата лига има 235 мача с 41 гола и 40 асистенции. 5 пъти е футболист №1 на годината в Пермския край. Междувременно пък стана ясно, че баражът на националния ни отбор с Унгария отново бе отложен - ето за кога.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички