Бивш английски национал: Стилиян Петров трябва да поеме БФС


Бивш английски национал: Стилиян Петров трябва да поеме БФС

10569 0

Бившият английски национал Майкъл Джонсън също взе отношение по горещата футболна тема у нас. А именно кой трябва да наследи Борислав Михайлов като шеф на БФС. Според него това бившият наш национал - Стилиян Петров.

„Няма да намерите по-добър човек", написа в Twitter Джонсън, който в момента е помощник-треньор на младежкия национален отбор. И сложи снимка на рекордьора по мачове за България Стилиян Петров. Така индиректно той издигна кандидатурата на Петров за президент на футболния съюз.

"Не мога да измисля по-добър от Стилиян Петров, който да изведе българския футбол в XXI век със свеж поглед и идеи", написа Джонсън в социалната мрежаи бе цитиран веднага от „Бирмингам мейл". Интересното е, че Джонсън е легенда на градския съперник на „Астън Вила" - „Бирмингам Сити", но въпреки това подкрепя Стилиян.

От своя страна изданието подчертава, че Петров завърши тази година магистратура към УЕФА по програмата за бивши играчи, която е насочена към „Върхови постижения във футболната администрация и треньорство като част от втора кариера", пише "24 часа". Петров е част от едва втория випуск на специалната програма, която бе разработена от евроцентралата и в нея могат да се включат единствено изявени имена. В момента бившият капитан на националния ни отбор кара и последните си курсове за придобиване на лиценз „Про", и то в английската треньорска школа, която се намира в Белфаст. Стилиян има 105 мача за националния ни отбор.

Преди известно време в медиите се появи информация, че Стенли е отказал предложение от български клуб - ето и повече подробности.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички