Битката за седмото място в Първа лига продължава с нови два мача днес


Битката за седмото място в Първа лига продължава с нови два мача днес
Снимка: Lap.bg / колаж: SportLive

2411 0

Днес ще се изиграят нови два мача от втората четворка в Първа лига. От 17:30 часа Локомотив (София) посреща Арда в квартал "Надежда", докато Ботев (Пд) е домакин на Славия на "Колежа" от 20:00 часа.

Локомотив и Ботев доиграват кампанията, като нямат шанс за седмото място, което дава право на участие в баража за евротурнирите, докато Арда и Славия продължават битката помежду си. "Белите" имат аванс от пет точки пред кърджалийци, които останаха в играта след обрат над пловдивчани с 2:1 у дома в последния кръг.

Воденият от Ангел Славков състав стигна до точка при визитата си на Локо (София) след късен изравнителен гол на завърналия се Иван Минчев, който се появи от резервната скамейка.

До края на борбата за седмото място остават три кръга, като при успех в Пловдив, Славия почти сигурно ще си гарантира завършек на тази позиция. Столичани нямат поражение след пристигането на Славков начело на тима, като записаха две победи и две равенства.

Ботев е в слаба форма, като загуби последните си четири срещи, а на "Колежа" продължава да търси дебютен гол - три последователни поражения от Левски, Лудогорец и Локо София. След загубата от "железничарите", феновете на "канарчетата", за които утре ще дебютира временният старши треньор Стефан Стоянов, съблякоха футболистите в знак на недоволство от играта на любимците им.

Локомотив доиграва сезон, в който стигна до полуфиналите в турнира за Купата на България, но отпаднаха по драматичен начин от ЦСКА 1948 след продължения в реванша в Бистрица. Арда ще направи последен опит да се пребори със Славия за седмото място, но това минава през задължителни три точки в "Надежда".

Кърджалийци нямат загуба в седем поредни срещи в първенството, като в последните си два с локомотивци направиха равенство 1:1 в столицата и спечелиха с класическото 3:0 у дома. А ето какви са очакванията на Христо Бонв от битката за титлата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички