"Бистришките тигри" на Бойко ремонтират стадиона си с държавни пари


"Бистришките тигри" на Бойко ремонтират стадиона си с държавни пари
Снимка: БГНЕС

3111 0

Отборът на премиера "Витоша" (Бистрица) ще получи 300 000 лв. финансиране от Министерството на младежта и спорта, за да довърши стадиона си. Това става ясно от програмата за утрешното заседание на Столичния общински съвет (СОС).

Съгласието на СОС е необходимо, за да може футболният отбор, известен като "Бистришките тигри", да кандидатства за финансиране пред ведомството на спортния министър Красен Кралев.

Столична община е собственик на игрището, което отдаде под наем за срок от 10 години на "Витоша" (Бистрица) срещу 1200 лв. на месец. Това стана през септември 2013 г.

Искането до СОС, внесено от кмета на район "Панчарево" Димитър Сичанов, е за "финансово подпомагане за реализиране на проект за изграждане на „Открити трибуни за зрители, допълнително игрище и обслужваща сграда” във вилна зона "Бистрица - Манастира". Досега са инвестирани около 1 млн. лв., строителството започна миналата година, след като разрешението за строеж е издадено от предишния главен архитект на столицата Петър Диков.

Вносителят на доклада Димитър Сичанов аргументира подкрепата си за осигуряване на допълнителните средства с това, че стадионът е важен за район "Панчарево". На игрището спортуват и децата от района и близкото село Железница.

В момента "Бистришките тигри" са втора позиция в Югозападната "В" група със 73 точки и се борят да се върнат в професионалната "Б" група.

Припомняме, че това не е първият строеж на трибуни с държавни пари. Точно преди година шампионът на България по футбол Лудогорец откри новопостроената трибуна "Моци", като на церемонията тогава участие взеха министър-председателят Бойко Борисов и министритеЛиляна Павлова и Владислав Горанов. За построяването ѝ бяха отпуснати 5 млн. лева с целева субсидия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички