БФС взима 8,5 млн. евро при класиране на Евро 2016


БФС взима 8,5 млн. евро при класиране на Евро 2016

1552 0

Българският футболен съюз очаква сериозен приход при класиране на националния отбор за Евро 2016 във Франция, пише "Тема Спорт". При постигане на целта в касата на "Иван Асен II" 26 ще влязат около 8,5 милиона евро. За сравнение това е почти два пъти и половина бюджета на централата.

Сумата е завишена заради новия формат и регламент на финалите, които ще са с 24 тима. За първи път първите два отбора от всяка квалификационна група ще се класират директно, а заелите трето място ще играят бараж, като най-добрият от тях също отива във франция.

България не се е класирала за голям форум от Евро 2004 в Португалия.

Президентът на БФС Борислав Михайлов все още умува каква да е премията за играчите. Боби вече е провел предварителен разговор с трима представители от държавния тим. На него не е присъствал селекционерът Любослав Пенев. Той има в договора си залегнала клауза колко ще получи, ако "лъвовете" са част от Евро 2016.

Според запознати футболистите са поискали около 2 милиона евро отборен бонус. Засега обаче Михайлов и останалите членове на Изпълкома не са склонни на такава голяма премия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички