БФС изненада неприятно националите ни - без бонуси за класиране на Евро 2016!


БФС изненада неприятно националите ни - без бонуси за класиране на Евро 2016!

1733 0

Футболистите от българския национален отбор са си поискали премия от 2.2 млн. евро при класиране на Евро 2016 твърди в-к "Меридиан мач". Те претендират за 40% от парите, които УЕФА ще преведе на БФС при краен успех на нашите. Според правилата на европейската централа всеки един от 24-те финалиста ще получи около 5.5 млн. евро. Президентът на БФС Борислав Михайлов обаче е изненадал неприятно тима, като е разкрил, че на този етап бонуси при класиране на Евро 2016 няма.

От БФС засега не са съгласни с така поставените условия, при положение че разходите около издръжката на националния и организацията на мачовете е огромна. Освен това при новия регламент класирането изобщо не е толкова трудно. За първи път първите два отбора в групата се класират директно, а заелите трето място играят бараж, като най-добрият от тях също отива директно на финалите.

Преговорите между БФС и националите най-вероятно ще продължат след мача с Азербайджан. Добрият тон на разговорите е запазен. Най-вероятно и двете страни ще направят компромиси, за да се стигне до разбирателство.

България не се е класирала за голям форум от Евро 2004 в Португалия. Тогава играчите си поделиха 40% от парите, но мисията бе далеч по-трудна.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички