БФС ще позволи на Спартак (Варна) и Локомотив (София) да домакинстват на своите стадиони от старта на сезона


БФС ще позволи на Спартак (Варна) и Локомотив (София) да домакинстват на своите стадиони от старта на сезона
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

2440 0

Компромис ще бъде направен от БФС за стадионите на елитните Локомотив (София) и Спартак (Варна), които все още нямат осветление, съобщава „Тема Спорт“. Двата отбора са заявили други стадиони, на които да домакинстват в първите си няколко мача от Първа лига. „Железничарите“ са заяви стадион „Васил Левски“, а „соколите“ – „Хювефарма Арена“ в Разград. Процесът по изграждане на осветление на стадион „Локомотив“ и стадион „Спартак“ във Варна вече е в ход, а от проверка на БФС е установено, че и двата клуба работят бързо и усърдно, за да могат по-бързо да изпълнят критериите за лицензиране.

Именно поради тази причина, БФС най-вероятно ще позволи на двата отбора да домакинстват на собствените си стадиони от самото начало, но за тази цел първите домакински мачове на Спартак (Варна) и Локомотив (София) ще бъдат в ранния часови пояс – в светлата част на деня. За месец юли това е 18:30 часа и по този начин няма да се налага използването на осветление. Иначе и двата стадиона покриват другите по-важни критерии за лицензиране, които са свързани със системата ВАР.

Ситуацията с домакинските мачове на столичните „железничари“ е малко по-сложна, тъй като освен тях, националния стадион са заявили за домакинства още два отбора, които са новаци в елита и поради сходни проблеми не могат да домакинстват на своите арени. Става въпрос за Хебър (Пазарджик) и Септември (София). Клубът от Пазарджик също е анонсирал изграждане на осветление на своя „Георги Бенковски“, но към момента не са предприети реални действия. Очаква се Хебър да вземе осветлението и информационното табло на доскорошния участник в елита – Царско село.

Вижте още: Всички отбори взеха лиценз за Първа лига

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички