БФС се похвали с новооткрит терен


БФС се похвали с новооткрит терен
Снимка: Официален сайт на БФС

742 0

БФС отново се похвали с инвестиционната си програма, насочена  към реновиране и откриване на нови съоръжения за ученически, детско-юношески и масов футбол в цялата страна.

ПОРЕДНИЯТ НОВООТКРИТ ТЕРЕН

Днес на официална церемония  бе прерязана лентата на поредния изцяло завършен футболен терен в двора на СУ „Св. Климент Охридски“ в гр. Костенец, благодарение на който 550 деца от учебното заведение, както и всички жители на града ще имат възможност да спортуват при най-модерни условия.

Съоръжението, реализирано с инвестиция по програма "Хеттрик V" на УЕФА в размер на 410 хил. лв. без ДДС, бе открито в присъствието на вицепрезидента на БФС Емил Костадинов, директора на направление "Първенства и турнири" Валентин Чакъров и селекционера на младежкия национален отбор Александър Димитров, както и на кмета на Костенец Йордан Ангелов и директора на СУ „Св. Климент  Охридски“ Захаринка Кусарова.

Игрището, което е с размери 55 на 38 метра, разполага с изкуствено покритие и осветление и е адаптирано за практикуване на Футбол 5, 7 и 9.

Само за последните 5,5 години Българският футболен съюз осъществи или е в процес на реализация на безпрецедентен брой инфраструктурни проекти. По програми на ФИФА и УЕФА за над 12 милиона лева бяха построени или изцяло реконструирани над 40 различни по тип и размер футболни терени в над 25 населени места из цяла България.

КЪДЕ СЕ РЕАЛИЗИРАТ ПРОЕКТИ

В момента на различен етап по проектиране или изграждане са още 6 съоръжения – в Дупница, Велико Търново, Кърджали, Царево, с. Рилци (област Благоевград) и село Труд (област Пловдив).  Плановете са всички те да са в готовност за експлоатация до юни 2024 г.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Борислав Михайлов откри игрище и се похвали : В последните 10 години не спираме да инвестираме за футбола в цялата страна

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички