БФС с важна промяна при определянето на класирането в Първа лига


БФС с важна промяна при определянето на класирането в Първа лига
Снимка: БГНЕС

2181 0

Българският футболен съюз внесе яснота за това как ще се определя крайното класиране в Първа лига през този сезон в случаите, когато два или повече отбора завършат с равен брой точки. При подредбата им ще се взимат предвид директните двубои помежду им само от редовния сезон, т.е. тези от плейофите няма да оказват влияние.

Това може да засегне битката в класирането между ЦСКА и Левски, за които има голяма вероятност да завършат с равен брой точки. При такъв сценарий "сините" ще имат предимство, след като през редовния сезон двата отбора завършиха 2:2 и 0:0, но Левски беше символичен гост в двубоя през есента и отбелязаните голове се водят на чужд терен.

Ето и пълното съобщение на БФС:

"Българският футболен съюз уведомява клубовете, участници в първенството на ППЛ, че предвид форсмажорните обстоятелства, довели до редуцирания календар на настоящия шампионат, при равен брой точки на два или повече отбора в крайното класиране за сезон 2019/2020 в Първа професионална лига, финалните позиции ще бъдат формирани на база на директните двубои между отборите в редовната фаза на първенството (до изиграването на 26-и кръг включително).

Корекцията е с цел максимално спазване на правилата за равнопоставеност между клубовете и анулиране на фактора "единично домакинство" в последващите етапи на шампионата при формирането на крайното класиране."

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички