БФС представя концепция за оптимизиране на системата на българския футбол


БФС представя концепция за оптимизиране на системата на българския футбол
Снимка: БГНЕС

1156 0

Неформален екип от експерти ще представи пред обществеността обосновка на концепция за оптимизиране и преструктуриране на системата на българския футбол, съобщават от БФС. Събитието е насрочено за 4 март и ще стартира непосредствено след края на жребия за полуфиналите на Купа България в Амфитеатралната зала на Национална футболна база „Бояна“.

Концепцията, чиито автори са независими експерти от различни сфери на футболната игра, е синтезиран резултат от 2-годишни проучвания в полза на по-добрите решения в системата на футбола у нас. За разработването й е използвана официална информация от основните институции в Република България, материали и разработки на УЕФА, както и административния опит в управлението на футбола в Англия, Италия, Германия и Белгия.

По време на събитието ще бъде представена демографска и икономическа обосновка на революционно преформатиране на вертикалната структура на българскиите шампионати в професионалните лиги, без допълнителни разходи за клубовете, както и революционна промяна в изискванията към аматьорските футболни клубове на мъжко ниво и резервите за развитие.

Ще бъдат обсъдени и възможностите за оптимизация на кадровата политика, медийната политика и системата на обучение в Българския футболен съюз. Лектори на презентацията ще са Петьо Костадинов, Деян Йорданов, Станимир Стойков, Васил Ивановски, Велизар Христов и Асен Томов. Поканени са всички представители на медиите, допълват от БФС.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички