Губим Евро 2020 - нямаме национален стадион


Губим Евро 2020 - нямаме национален стадион
Снимка: БГНЕС

2396 0

България няма почти никакви шансове да спечели домакинството на европейското първенство през 2020 г., сочат индикациите от УЕФА.

Както е известно, страната ни е сред 19-те кандидата, от които ще бъдат избрани 13 градове домакини от различни държави. Окончателният избор ще стане ясен на 19 септември в Женева.

Сред страните, които най-вероятно ще получат мачове от груповата фаза, е дори Македония. Стадионът в Скопие бе изцяло реконструиран с пари от държавата и има огромни шансове да приема двубои от първенството. Големият проблем на София е липсата на национална арена.

Проектът за изграждането на модерен стадион в "Овча купел" зацикли, въпреки че има подписани договори между БФС и германската компания за спортно строителство IFS.

България кандидатства за европейското с презентация от 400 страници, но без гаранции за нов национален стадион. По изискване на УЕФА стадионът трябва да е готов най-късно до края на 2017 г. Предимството на останалите кандидати е фактът, че те вече са изградили съоръженията си. За избора на 19 септември в Женева ще пристигне лично президентът на БФС Борислав Михайлов, но въпреки приятелството му с шефа на УЕФА Мишел Платини шансовете на страната ни да спечели домакинство са минимални.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички