Берое подгони лидерите след бой над Пирин


Берое подгони лидерите след бой над Пирин
Снимка: Иван Янев/БГНЕС

1116 0

Берое победи Пирин с 1:0 в Благоевград. Голът вкара Стивън Петков в 24-ата минута в последния мач от 12-ия кръг на „А“ група. „Орлетата“ все повече започват губят надежда за спасение,.

Пирин е твърдо последен със само 4 спечелени точки. Берое пък е плътно зад челниците – четвърти с 20 точки.

В 24-ата минута хубаво центриране на Мисилавчевич отдясно изпрати топката към главата на Стивън Петков, а футболистът до 21 години в състава на Берое надскочи зле пласирания Александър Дюлгеров, за да открие резултата – 0:1.

"Орлетата“ опитаха да отвърнат бързо. Най-напред Маркиньос от фаул затрудни Макенджиев, после и Сандев опита с глава, но и двамата не успяха.

На почивката камерите уловиха Наджи Шенсой, който все още не се води официално треньор на Пирин, но бе в административната сграда на стадиона, където са и съблекалните, а няма право на това. После Шенсой отново зае място зад оградата от другата страна на стадиона срещу единствената трибуна.

Благоевградчани опитаха, но по-скоро безуспешно и със смени, и с агресия да направят прелом в мача. Не се стигна обаче до повече острота в играта на домакините.

Само напречната греда и късметът после спасиха пиринци от втори гол. Първо Исмаил Иса разтресе вратата на домакините, а после Божилов стреля малко над нея в 73-ата минута.

Една от малкото грешки на старозагорци доведе до възможност пред Маркиньос, неговият диагонален изстрел по трева обаче прати топката покрай вратата.

Така Берое постигна ценна победа с 1:0, а Пирин потъна още повече.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички