Бербатов потвърди: Имам пълното право да отида на конгреса на ФИФА в Катар


Бербатов потвърди: Имам пълното право да отида на конгреса на ФИФА в Катар
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1479 0

Бившата футболна звезда Димитър Бербатов потвърди, че има желание да пътува за Катар на предстоящия конгрес на ФИФА. На събитието ще присъства Борислав Михайлов, но тези дни се появи информация, че от щаба на Бербатов са отправили запитване за покана и към претендента, който вярва, че е легитимен ръководител на БФС.

"Имам пълното право да отида и в Доха, за да представлявам страната си, но, разбира се, никой не иска да се случи нещо подобно", заяви бившият нападател пред "Асошиейтед прес".

"Събрах един наистина добър екип около себе си, който следва моя начин на виждане на нещата. По честен начин, според българските закони", допълва той.

Бербатов разказа, че планира 10-годишна стратегия за възраждане на младежкия футбол. "Трябва да сме сигурни, че нашите академии имат една философия за игра на футбол. Това не работи толкова много години, защото всеки работи самостоятелно и никой не слуша", посочи звездата.

Като пример за подражание 41-годишният бивш футболист посочва Хърватия, с чийто национален отбор България играе приятелски мач в Катар. Това ще се случи 2 дни преди конгреса на ФИФА. А ето какъв удар нанесе БФС върху Бербатов и подкрепящия го ЦСКА.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички