Бербатов: Не е задължително новият шеф на БФС да е бил футболист


Бербатов: Не е задължително новият шеф на БФС да е бил футболист
Снимка: БГНЕС

1556 0

Бившата звезда на българския футбол - Димитър Бербатов, призна, че българският футбол се нуждае от промяна, но не разкри дали смята да се кандидатира за шеф на БФС.

"Не би трябвало хората да се олицетворяват само с едно нещо, което могат да правят. Има хора, които могат да правят няколко неща и са наистини добри. Кое от тези неща ще ми се отдаде шанс да започна, тепърва ще се разбере. Аз обичам да съм подготвен, да имам нужните инструменти и когато дойде моментът, да направя нужните крачки", допълни Бербатов.

"Трябва да е нов човек, който не е бил толкова време в тези среди. За съжаление, видяхме, че не се носят нужните резултати. Има много плюсове, разбира се, но си има и минусите. Може би наистина е дошло време за промяна. Когато му дойде времето, ще разберем кой ще е този нов човек. Не е нужно да е бил футболист. Той трябва да може да организира екип около себе си, за да създаде подходяща стратегия за българския футбол. Това е огромна задача, но все отнякъде трябва да се започне", заяви Бербо за новата фигура, която трябва да оглави БФС.

Бербатов не призна дали ще се кандидатира за президент на БФС, но затвърди мнението си, че промяната трябва да бъде наложена от нови лица. "Това е нещо, което ще се разбере, когато му дойде времето. Трябва да се почувствам готов, да знам, че мога да се справя с предизвикателството. За подобно нещо човек никога не е 100% готов, грешки винаги ще има. Трябва да се започне промяната отнякъде, не може да търсим решение в миналото. Има млади, амбициозни, талантливи хора в България, само трябва да им се даде шанс за изява".

Междувременно се появи информация, че Борислав Михайлов може отново да се кандидатира за шеф на БФС - ето от какво зависи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички