Балъков: БФС се старае, държавата трябва да помогне на футбола


Балъков: БФС се старае, държавата трябва да помогне на футбола
Снимка: БГНЕС

849 0

Един от най-добрите български футболисти от златното поколение - Красимир Балъков, даде своята оценка за националния отбор и работата на БФС.

Треньорът, който отпрзнува своята 50-а годишнина, заяви, че футболът се нуждае от помощта на държавата.

"Може би е дошло времето да тръгнем по един нов път. Време е да се зарадваме малко, въпреки тежките квалификации, които всички сме отписали. Много трудно ще направим нещо, но ако направим, самите футболисти ще израстат много бързо. Аз съм позитивно настроен, надеждата умира последна", заяви той по повод настоящия национален отбор по футбол.

"Не съм аз човекът, който може да дава оценки, но да ръководиш футболен съюз не е чак толкова лесно, особено в България. Тук редът и дисциплината не са чак толкова сериозни. Хората се стараят и се опитват да правят възможно най-доброто. Не винаги се случва, но ако тръгне националният отбор, ще има по-голяма еуфория и, дай Боже, държавата да помогне, този път истински на футбола", сподели Балъков.

"Футболът е един социален продукт. Няма друг спорт... футболът си е футбол. Никъде другаде по света не се събират по 50-60 000 души за два часа. Футболът трябва да бъде подпомогнат от държавата. Скоро ще има събиране, на което да се разсиква какво може да се направи, за да се променят нещата в българския футбол. Надявам се да има конструктивни разговори", каза още легендата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички