Балъков: Ако не играят редовно, националите не са нужни и на себе си


Балъков: Ако не играят редовно, националите не са нужни и на себе си

1101 0

Българските национали, особено тези, които играят в чужбина, явно не се борят достатъчно в клубните си отбори, за да намерят титулярно място, и това е голям проблем пред националния тим. Това заяви Красимир Балъков пред "България Днес" по повод двете загуби в евроквалификациите срещу Норвегия и Италия.

"Задача на всеки футболист е да се пребори за титулярното място в клубния си отбор, а нашите явно не го правят. Първо, самите те трябва да дават всичко от себе си, за да играят редовно. Ако не могат да се справят в отбора си, то трябва да потърсят вариант за трансфер или даване под наем в тим, в който биха играли редовно. Защото най-важното нещо е да си на терена във всеки мач, или почти във всеки, а не да търкаш пейката. Ако не играят, те не са необходими нито на себе си, нито на отборите си", анализира Магичния халф.

"В нашия отбор навремето да имаше един-двама футболисти, които понякога пропускаха мач за клуба си. Всички имахме игрова практика и бяхме в кондиция. А сега половината отбор е от резерви, да не говорим за тези, които са на скамейката. Много е тежко да имаш 4-5 играчи, които са титуляри в отборите си, и да трябва да градиш нещата около тях".

Бившата звезда на Щутгарт смята, че в мача срещу Италия нашите са се представили сравнително по-добре от този срещу Норвегия. За евентуална смяна на селекционера Ивайло Петев Балъков заяви, че не е моментът да се говори.

"Малко по-добре се представиха нашите наследници в Палермо, но ключовият мач бе срещу скандинавците. На стадион "Васил Левски" се представихме много зле, а трябваше задължително да вземем този мач. Ивайло Петев не искам да го коментирам, нито смяната му. Не за първи път моето име излиза като вариант за селекционер, но това са медийни спекулации. Петев е на поста, той си носи отговорността, той трябва да дава отговор на въпросите", каза още бившият треньор на Литекс.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички