Автогол донесе 3-те точки на Ботев Враца срещу 10 от Пирин (ВИДЕО)


Автогол донесе 3-те точки на Ботев Враца срещу 10 от Пирин (ВИДЕО)
Снимка: Velizar Eremiev - Chocho / LAP.bg

979 0

Ботев Враца победи с 0:1 отбора на Пирин на стадион "Христо Ботев" в Благоевград в мач от седмия кръг на Първа лига. Единственото попадение в срещата бе автогол на Илиан Костов 10 минути преди края на двубоя, а Пирин игра почти цял мач с човек по-малко. Аймен Суда бе изгонен с директен червен картон още в 12'.

Врачани вече имат 6 точки и се намират на 12-то място във временното класиране, докато Пирин остава само с една точка и заема последната 16-а позиция в елита.

Срещата започна с минута мълчание в памет на четиримата загинали фенове на Левски след края на двубоя на "сините" с Айнтрахт Франкфурт в Лигата на конференциите.

Още в първите минути Пирин можеше да открие резултата, но Рубио отрази удара с глава на Даниил Кондраков. В 8' отново той нацели гредата, а след това и играч на врачани изчисти отбитата топка.

В 12' "орлетата" останаха с човек по-малко, след като Аймен Суда настъпи много грубо Момчил Цветанов. След преразглеждане на ситуацията с ВАР Суда получи директен червен картон. В предния си двубой Пирин отново игра с човек по-малко, след като Мартин Бачев бе изгонен.

Въпреки това в 17' благоевградчани можеха да поведат, но Иван Тасев направи огромен пропуск на опразнената врата от близко разстояние.   За врачани имаше едно опасно положение и то в края на частта, когато Спас Георгиев засече от воле, но Ковальов спаси.

Второто полувреме започна по-добре за гостите, като в началото можеха да открият резултата, но удар на Стефан Велев мина над напречната греда.  В 65' Марко Мажуга бе изведен зад гърба на отбраната на Пирин, но ударът му не неточен.

И все пак Ботев Враца успя да поведе в 79'.Чавдар Ивайлов напредна и центрира, като Спас Георгиев свали топката за Смоленски, чийто удар рикошира в играч на домакините и топката влезе за 0:1. Попадението бе записано като автогол на Илиан Костов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички