Арда вкара 5 гола и не остави шанс на отчайващ Локомотив Пловдив


Арда вкара 5 гола и не остави шанс на отчайващ Локомотив Пловдив
Снимка: fcarda.bg

1315 0

Арда постигна убедителна победа с 5:0 над Локомотив Пловдив у дома в Кърджали в мач от 20-ия кръг на родната Първа лига. Момчетата на Александър Тунчев показаха страхотна игра и заслужено стигнаха до разгромния успех.

Арда откри резултата в 26-ата минута. Иван Тилев подаде от корнер на далечната греда, където Умар Сако се освободи от Паскалев и Матеус и с глава вкара за 1:0. Домакините създадоха още няколко положения до почивката, но не успяха да стигнат до гол.

В крайна сметка, Арда удвои преднината си в 52-ата минута. Тунгара проби през централната линия и изведе Боруков сам срещу Хоркаш. Нападателят потърси десния ъгъл и с помощта на гредата реализира. Първо попадението беше отменено заради засада, но след намеса на ВАР, голът беше зачетен.

Радослав Цонев направи резултата класически в 59', вкарвайки първия си гол за Арда, като реализира дузпа след нарушение срещу Тунгара, извършено от Хоркаш в наказателното поле.

Ласана Н'Диайе вкара за 4:0. Той взе топката от краката на Ковачев и от близка дистанция матира Хоркаш. В добавеното време на срещата защитата на "смърфовете" отново се пропука. Н'Дайе бе изведен в наказателното поле и отблизо не сгреши, наказвайки Хоркаш за пети път.

Арда вече се намира на шестата позиция в таблицата и е с актив от 32 пункта. Локомотив Пловдив е пети с два пункта повече.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички