Арда разби най-слабия тим в Първа лига: Изпревари ЦСКА и Левски - 2-ма бивши левскари вкараха (ВИДЕО)


Арда разби най-слабия тим в Първа лига: Изпревари ЦСКА и Левски - 2-ма бивши левскари вкараха (ВИДЕО)
Снимка: Guner Shukru / LAP.bg

1552 0

Арда записа пета поредна победа в българската Първа лига, след като сломи Етър с класическото 3:0 в мач, игран в Кърджали. "Болярите" остават последни с 4 точки и цели 9 загуби, като Славия е със същия актив, но с победа в прекия им мач, заради което е на предпоследна позиция.

Арда пък се изкачи в топ 3, събирайки 22 точки. Отборът от Кърджали изпревари ЦСКА и Левски, като има точка повече от "армейците", докато със "сините" е с равен актив, но с по-добра голова разлика. И трите отбора са с по 10 изиграни мача.

Любопитното е, че и двамата голмайстори в срещата са били част от Левски в даден период от кариерите си. Тон даде Преслав Боруков след по-малко от 10 минути игра, като се възползва от асистенция на Ради Цонев.

Отново Боруков се разписа през второто полувреме, за да направи резултата класически (68'). Преди него пък Станислав Иванов удвои аванса на домакините от Кърджали в 58-ата минута (и трите гола можете да видите по-долу в материала).

Това е трета поредна победа в официални мачове за Арда срещу Етър. Двата отбора са се срещали общо шест пъти (четири за шампионата и един за Купата), като тимът от Кърджали има четири успеха, а останалите два мача са завършили наравно.

В следващия кръг Арда гостува на предпоследния Славия (07.10), докато Етър има шанс за точки при домакинството си срещу Хебър (08.10).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички