Арда (Кърджали) отказа Славия и ще играе финал за Купата на България


Арда (Кърджали) отказа Славия и ще играе финал за Купата на България
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

1485 0

За пръв път в историята отборът на Арда (Кърджали) се класира на финал за Купата на България! "Сините" успяха да победят тима на Славия с минималното 0:1 като гост в реванш от полуфиналите (първата среща завърши 0:0), което им бе достатъчно, за да отстранят "белите" и да се класират за финала, където ще очакват победителя от сблъсъка Лудогорец - ЦСКА.

След 26 минути игра Арда излезе напред в резултата. След центриране на Иван Тилев от корнер Алекс Петков успя да засече в суматохата в наказателното поле, за да изведе гостите напред в резултата. Малко преди края на първата част Славия получи правото да изпълни дузпа, но Димитър Рангелов изпусна от бялата точка.

През втората част опитите на Славия да стигне до изравнително попадение се увенчаха с неуспех. Арда от своя страна също имаше няколко добри положения в атака, които не успя да оползотвори. Най-активният играч на гостите Спас Делев пък трябваше да напусне принудително терена заради контузия.

Така завърналият се Златомир Загорчич, който направи повторен дебют за Славия, не успя да класира "белите" за трети финал в последните 10 години. Вместо това Арда пренаписа клубната си история и ще има възможността да се бори за първа Купа на България. Техният съперник ще стане ясен в сряда вечер, когато ЦСКА гостува на Лудогорец.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички