Ананиев: Затваряме за публика футболните стадиони


Ананиев: Затваряме за публика футболните стадиони
Снимка: принтскрийн

1596 0

Министърът на здравеопазването на България - Кирил Ананиев, обяви неприятна, но очаквана новина. Стадионите у нас се затварят за публика до второ нареждане. Това ще влезе в сила от утре, 10 юли. Решението е взето от управляващите на коалиционен съвет.

"Всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер за всички възрастови групи на открито и закрито се провеждат без публика", гласи новата заповед.

Както е известно, че това ще се случи имаше предупреждение от компетентните органи заради струпването на фенове в повечето от последните изиграни мачове. Поради тази причина се е стигнало до сериозно увеличение на броя на заразените с коронавирус. Днес стана ясно, че през изминалото денонощие е била премината критичната точка от 200 заразени. Точната цифра е 240 нови случаи.

Знае се, че ситуацията с коронавируса ескалира в Първа лига. В момента заразени има в елитни наши клуба - ЦСКА, Дунав (Русе), Черно море, Локомотив (Пловдив), Царско село, Ботев (Пловдив). Съакционерът в Левски Константин Папазов също е дал положителен тест за болестта. Твърди се, че броят на заразените играчи в Локо (Пд) е повече от обявените двама (подробности тук). 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички