Американци помагат на Славия за стадиона


Американци помагат на Славия за стадиона
Снимка: Иван Йочев

1797 0

Американската фирма "Ай Ем Джи" може да се включи в проекта за нов стадион в "Овча купел". Това обяви босът на Славия Венцеслав Стефанов.

Става въпрос за компания, предлагаща услуги в спортния маркетинг. Допреди години част от нея е бил и авторът на проекта за София - германската "Ай Еф Ес". От няколко дни нейният представител Ива Георгиева е в САЩ, където договаря съвместната работа, пише "Преса".

Досега "белите" наляха близо 1 милион лева, но строителството се забави заради спорове с друг германец - Уве Матей, който трябваше да отговоаря за финансирането.

"Този Уве е отстранен от всички дейности по проекта, защото бе некоректен. Въпреки че имахме подписан договор, изведнъж започна да иска държавни гаранции за инвестициите, да се оплаква от средата в България, изтъкна Стефанов. - Дори пожела от мен едва ли не да управлява клуба. И начерта план как негов приятел щял да праща у нас млади футболисти от Гана, които да се обиграват и препродават в Западна Европа. Обясних му, че държим да развиваме наши кадри и не сме УНИЦЕФ, че да помагаме на спорта в Африка".

Стефанов изрази оптимизъм относно строителството. "Г-жа Георгиева трябва да се върне в близките дни, но има сигнали, че финансирането е осигурено. Сигурен съм, че стадион ще има. И на него ще играят не само Славия и националите. Вярвам, че и другите столични клубове ше се радват да домакинстват там".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички