Агитките се разбраха: Без насилие по стадионите


Агитките се разбраха: Без насилие по стадионите

1018 0

Безпрецедентна среща на футболни ултраси в Пловдив се проведе миналата вечер. Тарторите на най-крайните фракции и агитки на основните футболни отбори в България се разбраха да борят заедно насилието по трибуните и се подписаха под специално изготвен за целта Кодекс на Честта, информира bTV.

Кодексът забранява насилието над родители с деца и обикновени фенове, както и употребата на оръжия при ръкопашна схватка. Според приетия документ от ултрасите , не е проява на мъжкарско поведение да се рита паднал човек, както и да биват пребивани до смърт по-слаби противници. Предводителите на най-крайните фракции се обединиха около идеята обикновените хора да бъдат върнати на стадионите, а подрастващите да бъдат учени на чест, достойнство и човещина:

„Най-важното! Първа точка: неизползването на оръжия, подръчни матеирали, бомби, какво ли още не – във създали се ситуации, конфронтации, сблъсъци...”- заяви пред медията Пламен Маринов от „Сектор Г”, ЦСКА.

Колегата му от Националния клуб на привържениците на Левски Степан Хиндилян посочи, че възпитанието на подрастващите е най-важната задача: „Основната идея на тази инициатива е да се върнат хората по стадионите. Футбол пред празни трибуни е нещо безсмислено!”

„Разчитаме да дадената мъжка дума. Но ако някой наруши кодекса, ще има сериозни последствия, за които само ние си знаем.” – уточниха участници в срещата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички