Звездата на Царско село: Станах жертва на расизъм в мач от efbet Лига


Звездата на Царско село: Станах жертва на расизъм в мач от efbet Лига
Снимка: БГНЕС

3395 0

Крилото на Царско село Родни Антуи призна, че на един от мачовете на своя тим в Първа лига е станал жертва на расистки обиди. Той не посочи в мач срещу кой отбор се е случило това. Днес холандецът получи наградата "Играч номер 1 на изминалия 13-и кръг на efbet Лига". Крилото си я заслужи с двата гола при победата с 3:0 над Ботев (Враца). Това за него е второ отличие, след като спечели приза за най-добър футболист на 5-ия кръг.

"Жалко е, че расизмът продължава да съществува. Чух расистко подвикване в един от мачовете, но съотборниците ми ме подкрепиха и нямаше проблем. Това е просто игра, а ние всички сме хора. Не го разбирам, но, за съжаление, така стоят нещата", заяви играчът по темата.

"Благодаря за наградата на всички в отбора и около мен, които ми помагат. Смятам, че съм важна фигура в Царско село, но не съм над съотборниците си. Без тях нямаше да вкарам головете си, а и всеки има своята важна роля в тима", заяви Антуи.

Следващият двубой за Царско село е домакинство на шампиона Лудогорец във вторник. "Лудогорец е много силен отбор, справят се добре в Лига Европа. Мисля обаче, че можем да спечелим всеки мач. Футболът е такава игра, че дава на всеки шанс и ние имаме такъв срещу тях, защото всичко може да се случи", каза за двубоя холандецът.

"Всеки отбор, който влиза в по-горна дивизия има затруднения. Първоначално имахме проблем да съберем играчите, които бихме искали. Те идваха поетапно, даже последният дойде преди две седмици. Дълго време се лутахме и търсехме правилната 11-орка, имахме дисбаланс в линиите, да окомплектоваме боеспособен отбор. В последните кръгове напипахме ритъма и това се отрази позитивно. Отбор се прави дълго време, но за втория полусезон смятам, че ще изглеждаме още по-адекватно", каза помощник-треньорът на Царско село Владислав Вутов. Вижте в този материал каква тревожна за Царско село новина се появи след старта на сезона. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички