Закриват "А" група, днес се решава формата на шампионата


Закриват "А" група, днес се решава формата на шампионата

1758 0

"А" група ще бъде закрита от изпълкома на БФС, за да може да се направи тоталната реорганизация на първенството. Днес от 14 ч се събират клубовете, за да решат окончателно формата на шампионата.

В елита е преобразуваният Литекс, който вече се нарича ЦСКА-София. Останалите, които влизат допълнително, са Дунав, Локомотив (Горна Оряховица), Верея (Стара Загора) и Нефтохимик (Бургас), пише "24 часа".

Така отборите са 14. След изиграването на 26 кръга първенството се разделя на първа шестица и втора осмица.Първата шестица в още 10 мача определя шампиона и участниците в евротурнирите.

Лицензионната комисия одобри още 5 клуба за "А" група

Втората осмица се разделя на две групи, като в едната влизат 7-ият, 9-ият, 11-ият и 13-ият в класирането, а останалите ще са в другата. След това те играят по 8 мача и започват плейофи.

Първите два от всяка група определят след 1/2-финали и финал отбора, който играе в един мач за място в Лига Европа с последния от тези, които имат право на участие в турнира.

Третият и четвъртият от групите пък ще определят изпадащите и тези, които ще отидат на бараж. Клубовете обаче трябва да решат дали два тима да изпадат директно и колко да отидат на допълнителен мач.

Много вероятно е да има един изпадащ и още един, който да се бори с втория от Б група.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички