Венци Стефанов: Левски е най-подкрепяният отгоре отбор, абсурд да им легнем


Венци Стефанов: Левски е най-подкрепяният отгоре отбор, абсурд да им легнем

3293 0

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов категорично обяви, че неговият тим се е класирал справедливо на финала за Купата на България. Той напдна съперника на "белите" в полуфиналите - Ботев (Пловдив), за това че се оплаквали от несправедливото си елиминиране в турнира.

"Ние достигнахме до финала с много труд. Погледнете колко отбора отпаднаха от турнира, но нито един от тях не подскочи и не нападна съдиите. Само един орева цял Пловдив и даже цяла България. Искали дузпа, нямало засада. Да, ама при засадата играчите спряха да играят, защото страничният рефер беше вдигнал флага си. Освен това да връщам ли назад лентата и да припомням ли, че в началото на двубоя и ние имахме претенции за дузпа", коментира Стефанов пред "Блиц".

Той обеща, че в никакъв случай Славия няма да "поляга" на Левски във финала и увери, че отборът му иска да играе в евротурнирите.

"Най-отговорно заявявам и нека футболна България чуе моето обещание – песента „Полегнала е Тодорка” няма да се изпълнява на финала! Ще има друга песен – песен за истинската битка. Категоричен съм и в друго – Славия иска да участва в европейските турнири и ще сторим и невъзможното, за да спечелим Купата на България", зарече се босът на столичани.

Стефанов призна, че на младини е подкрепял Левски в битките с ЦСКА, но днес изобщо не харесва "сините".

"Моето сърце е бяло, но тогава бях за Левски в дербитата с ЦСКА. И ще ви кажа защо. Първо, ние сме им помогнали да създадат отбора си, за да има с кого да играем и кого да побеждаваме. Второ, израснах в среда от върли левскари. Младите не помнят, но аз бях в една компания с най-заклетите фенове на „сините” преди много, много години – Коно, Пирли и другите. Но аз съм си славист и такъв ще си умра. Днес обаче отбора на Левски не го предпочитам. Ама никак. Защото за тях винаги е имало индулгенции и помощ. Говоря за последния половин век или по-точно – от началото на така наречената демокрация до наши дни. ЦСКА не е така. Левски е клубът с най-голямата подкрепа отгоре от 10 ноември насам. Особено след ерата на Томас Лафчис. За Левски винаги се е пускало златното кранче, защото е най-галеният тим на демокрацията", добави босът на Славия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички