Поредната нискокачествена пародия уби и последната капка феърплей във футбола


Поредната нискокачествена пародия уби и последната капка феърплей във футбола

6966 0

Едва ли сте пропуснали в последните две седмици предупрежденията от различни страни, че Славия ще играе финал за Купата на България. Феновете на Ботев бяха най-дейни в информирането на българската футболна общественост, че срещата между двата отбора за Купата на България е с предизвестен край в полза на "белите" от столицата. И това стана факт - Славия спечели с 1:0 на стадион "Васил Левски", класирайки се за прословутия финал след общ резултат 2:2 и благодарение на гол на чужд терен. А обстоятелствата, довели до този паметен, за феновете на белия тим, ден са, меко казано, спорни.

След нулево първо полувреме, в което нямаше предпоставки за сериозни съдийски "аванти", още в началото на второто полувреме футболист на Ботев Пловдив (Густаво) получи жълт картон за нарушение в половината на Славия при постепенно нападение на домакините - прекалено решение, но все пак все още нищо скандално.

В 66' Ивайло Димитров беше изритан от Димов в наказателното поле и реферът Станислав Ставров не се и поколеба, отсъждайки справедлива дузпа за домакините. Правилно решение, което доведе и до единствения гол в мача. След това обаче целият феърплей в мача до момента беше пратен, с извинение, по дяволите.

Няколко минути по-късно Стивън Петков беше изведен сам срещу вратаря Георги Петков, подмина го и реализира за 1:1. Но още преди да стреля, прозвуча сигнал от Ставров за засада. Страничният съдия прецени, че бившият играч на Левски и Берое е в засада, въпреки че Костадин Велков категорично покриваше засадата в момента на паса.

Вторият изключително скандален момент дойде 7-8 минути преди края на двубоя. При подаване в наказателното поле Жоао Пауло пръв стигна до топката и я чукна покрай Велков, а защитникът го изрита в прасеца на десния крак - категорично нарушение, подобно на това, при което дузпа за Славия беше отсъдена. Свирката на Ставров обаче този път не прозвуча - нямаше нарушение според рефера. Идентични ситуации. Различни решения. Що е то?

Още след дузпата футболистите на Славия започнаха да се хвърлят по тревата, да бавят времето и да получават мускулни спазни. Продължението? 3 минути. След като в рамките на 180 секунди се играха точно 30, при което Георги Петков се излегна дълго на тревата. След две минутно лежане той стана и би пряк свободен удар, след който прозвуча последния съдийски сигнал. В този момент пред сектора за гости имаше и над 300 полицаи, тъй като "бултрасите" бяха бесни и бяха готови да линчуват съдията.

"Бомбата беше заложена преди това" - това беше коментарът на треньора Николай Киров. Това го знае всеки човек, който следи внимателно какво се случва в българския футбол. Треньорът каза, че този мач е заслужавал да бъде ръководен от някой от международните рефери в страната, а не неопитният Станислав Ставров. Не се учудвайте, ако не видите по футболните терени никой от съдиите, които днес опорочиха тотално срещата Славия - Ботев.

Докато всичко във футбола у нас се решава на места извън зеления килим, футбол у нас няма да има. Всяка седмица има скандални съдийски решения и много странни резултати, които изумяват цял свят. Но всичко лъсва в Европа. Никой извън Лудогорец няма никакви успехи вече 10 години. В Лудогорец, както знаете, играят максимум двама българи. Българският национален отбор е жалък. Българският футбол е жалък. Корупцията в БФС е документирана. Но керванът си върви, а Венци се смее доволно след невероятния успех на Славия...

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички