Стоичков критичен към българските национали: Докато висят във Фейсбук, няма как да станат добри играчи

Легендата на българския футбол Христо Стоичков се изказа критично спрямо съвременните български футболисти, като заяви, че в момента не вижда перспективен играч по нашите земи. Камата стартира своята обиколка из страната, по време на която ще представи своята автобиография.

"Имах щастието да бъда със страхотни треньори и страхотни ръководители, които ни научиха на ред и дисциплина. Това, което беше в ЦСКА и в националния отбор. В Барселона беше съвсем различно с Йохан, лека му пръст", сподели носителят на "Златна топка" от 1994 година.

От тревата до тартана - пътят на най-бързия българин

За него атлетиката е всичко. Ако го срещнете на улицата, по-добре не правете опити да го задминете, защото сте обречени на провал. Той е най-бърз...

"Но ако чакаме само на спомени и че сме играли по 70-80 мача за България, а като ударим една черта какво си постигнал - нищо. Значи не си играл това, което трябва да играеш. А не виждам и такъв в момента, който да има някаква перспектива. Ако не се трудят, ако не се разграничат от айпади, инстаграми и фейсбуци, няма да стане", смята Стоичков.

"Моята поука съм я извадил. Другите дали ще си я извадят. Те да прочетат и да видят ние откъде сме тръгнали и какво сме постигнали. Защото е много лесно да даваме акъл, а дали ще го приемеш, е съвсем различно", коментира Камата.

Рожденикът, който е напът да прекрати господството на Роналдо и Меси

Преди 33 години Хърватия ражда най-големия си футболен талант. Момче, което ще се превърне в идол за подражание на стотици хиляди деца не само в ...

"Сегашните имат много информация, по-малко мислят за футбол. Ние както тренирахме, така и играехме събота или неделя. С книгата искахме да покажем какъв съм извън терена. Да разберат хората, че нещата не са само "мамата" на терена", завърши той.

Междувременно кумът на Христо Стоичков и бивш футболен съдия Атанас Узунов разкри интересни подробности около Камата и неговия пробив на футболния терен. Какво сподели бившият футболен съдия, вижте в този материал.

Още по темата

Please select answer!