Сезон 2019/20 на Първа лига започва на 12 юли, въведоха картони за щабовете


Сезон 2019/20 на Първа лига започва на 12 юли, въведоха картони за щабовете
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

4503 0

Изпълкомът към БФС, който се събра днес за първи път през 2019 година, утвърди датите, в които започват Първа и Втора лига. Елитното ни първенство започва рекордно рано - на 12 юли, Втора лига започва седмица по-късно. Финалът за Суперкупата ще бъде на 3 юли, сряда. Есенният дял на Първа лига завършва на 15 декември, а на Втора лига – на 9 декември. Първенствата се подновяват в уикенда между 14-17 февруари 2020 г., а последните баражи са на 31 май, неделя. Финалът за Купата на България е насрочен за 20 май 2020 г., съобщиха от БФС.

Парите за телевизионни права, които клубовете ще получат за новия сезон, се увеличават от 6 на 6,5 милиона лева. Уважена бе и молбата за изключение в лицензирането от страна на "ЦСКА 1948" при условие, че клубът спечели промоция за Първа лига през следващия състезателен сезон.

Към списъка с нарушения в Дисциплинарния правилник са добавени редица изисквания за спазване на феърплея от страна на футболистите и техническите лица. Основното нововъведение, съобразено с новите изисквания на ФИФА, е че дисциплинарните наказания, които могат да бъдат налагани на служебните и техническите лица, вече включват предупреждение с жълт картон, както и отстраняване с червен, за което следват административни и финансови наказания. Ако в случай на провинение провинилият се в техническата зона не може да бъде идентифициран, санкцията се налага на старши-треньора, а в негово отсъствие - на съответния отговорник на скамейката.

Нов член в Дисциплинарния правилник гласи, че за използване на лазерни устройства за заслепяване на състезатели и съдии от публиката на даден клуб се налага имуществена санкция на съответния футболен клуб. А какви са промените във формата на Първа лига, приети от Изпълкома, вижте в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички