Директен изпадащ и още промени реши Изпълкомът за новия сезон в Първа лига


Директен изпадащ и още промени реши Изпълкомът за новия сезон в Първа лига

7149 0

На първото си заседание за календарната 2019-а година Изпълнителният комитет на Българския футболен съюз прие предложените промени в нормативните документи, влизащи в сила от новия състезателен сезон. Основната промяна, касаеща формата на Първа професионална лига, е свързана с изпадащите отбори.

Тя гласи, че след завършване на мачовете от втория поток през сезон 2019/2020 ще бъде извършено класиране на отборите на трето и четвърто място съответно в група "А“ и група "Б“, а класиралият се на четвърто място директно ще отпадне от състава на Първа лига и през сезон 2020/21 ще се състезава във Втора лига.

Отборите, класирани на първо, второ и трето място в мини-лигата ще сформират нова група, в която ще влязат с 0 точки и голова разлика 0:0 и ще играят на принципа "всеки срещу всеки“ на разменено гостуване. След приключването на тази група класиралият се на първа позиция ще запази мястото си в елита, класиралият се на второ място ще играе бараж срещу третия във Втора лига, а класиралият се на трета позиция ще играе бараж срещу втория във Втора лига. Победителите добиват правото да играят в Първа лига през сезон 2020/21. А кога ще започне сезон 2019/20 вижте в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички