Ясни са имената на тримата, които ще се борят за Футболист на България

Ясни са имената на футболистите, които попадат в топ 3 за най-добър български футоболист и ще се порят за призовото място. Това са Георги Петков, Кирил Десподов и Тодор Неделев, информира Нова телевизия.

Победителят в гласуването на спортните журналисти ще стане ясен на 6 януари. Футболистите на Славия, ЦСКА и Ботев Пд са замесените трима играчи, които влязоха в своеобразна битка за приза. Гласуването сред спортните журналисти приключи на 21 декември, а в изминалите три години победител бе капитанът на националния отбор и футболист на Спартак Москва Ивелин Попов.

Стефанов за скандала с Георги Петков: Кирил Десподов изпълняваше поръчка

Шефът на Славия Венцеслав Стефанов за пореден път обяви Георги Петков за най-достоен да спечели тазгодишния приз за Футболист на България. След к...

Все още не е ясен редът на подреждането, но и тримата играчи са от родната Първа лига. Това значи, че за първи път от 2014 година най-добрият играч на България ще е от българското първенство. За последно това беше вратарят на Лудогорец Владислав Стоянов. През последните три години неизменно номер 1 беше Ивелин Попов, който тази година ще бъде извън призовата тройка.

Две от тези имена пък са спрягани всеки ден с различен отбор през зимния трансферен прозорец. Появи се информация, че и дори Стойчо Младенов иска да ги привлече в Кайсар - вижте повече подробности.

Още по темата

Please select answer!