Прокуратурата в Стара Загора разследва Верея - ЦСКА


Прокуратурата в Стара Загора разследва Верея - ЦСКА
Снимка: Оф. сайт на ЦСКА

22083 0

Районната прокуратура в Стара Загора обяви, че наблюдава образувано досъдебно производство за извършено престъпление против спорта по казуса с футболния Верея. Става въпрос за двубоя с ЦСКА на 9 декември миналата година, когато "червените" се наложиха с 1:0 с гол на Тиаго Родригес. Съмненията са, че резултатът на срещата е бил уреден с цел "облага".

Припомняме, че по-рано тази седмица БФС извади последния в Първа лига от елита заради сигнали за съмнителни мачове. Клубът два пъти беше глобяван за такива провинения, а сега се пристъпи към по-суровата мярка. БФС е получил пет сигнала от УЕФА, свързани с мачове на отбора през този сезон.

Съобщението на Прокуратурата:

На 08.05.2019 г. в Районна прокуратура – гр. Стара Загора е било образувано досъдебно производство по сигнал изпратен след проверка извършена от Главна дирекция „Национална полиция“ гр. София за това, че в началото на месец декември 2018 г. в гр. Стара Загора е била предложена на другиго облага, която не му се следва, за да повлияе на резултата на спортно състезание – футболен мач на ППФЛ ФК „Верея“ – Стара Загора с ПФК “ЦСКА“ – София, администриран от спортна организация – Български футболен съюз (БФС) – престъпление по чл.307в,ал.1 от Наказателния кодекс.

Разследването е било възложено на ОД на МВР – гр. Стара Загора, като е определен двумесечен срок за провеждането му.

Междувременно пък се появи информация, че през следващия сезон шампионатът ни ще започне рекордно рано - ето и повече подробности.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички