Победи за Ботев и Славия и първа загуба за Етър в зимните контроли


Победи за Ботев и Славия и първа загуба за Етър в зимните контроли
Снимка: Getty Images/Guliver

1371 0

Елитният Етър допусна първа загуба в зимните контроли, след като отстъпи с 0:1 на казахстанския Каспий (Актау). "Виолетовите” имаха превес през почти целия мач, но пропуснаха куп положения. Каспий владееше инициативата само в първите минути, като в 10-ата стигна до гола.

Преди това отборът от Велико Търново беше победил Струмска слава (4:1) и Ротор (Волгоград) (2:1) и бе записал равенство 0:0 с Габала.

Славия пък записа победа в проверката срещу латвийския Спартакс (Юрмала) в Турция. Единственото попадение в мача отбеляза крилото Галин Иванов, който се разписа ефектно с шут извън наказателното поле в 23'. В 57' Цветелин Чунчуков пък нацели гредата.

Двубоят бе белязан и от неприятни сцени, след като футболисти на двата отбора влязоха в пререкания към края на мача.

Най-добре в контролите на българските тимове в днешния ден се представи Ботев (Пловдив), който се наложи с 3:0 над втородивизионния руски ФК Чайка. С 2 попадения се отчете Александър Тонев (в 70' и 71'), а Никола Илиев оформи крайния резултат в 84'.

Двубоят се изигра в турския град Сиде. Освен трите гола, футболистите на Ботев нацелиха и 4 пъти гредата. Това бр етората зимна контрола на "канарчетата". В първата те загубиха с 0:4 на Олександрия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички