Петев сам се "поръча"


Петев сам се "поръча"
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

2050 0

„Има поръчка срещу мен. Не от вчера съм във футбола. Зная ги тези неща. Не им обръщам внимание. Всеки има право на мнение, но най-лесно е да критикуваш някого и да правиш такива подмятания“. Това обяви Ивайло Петев по повод критиките около състава, който избра за решителната квалификация с Норвегия. Една победа на ст. "Васил Левски" срещу скандинавците ни връща в борбата за третото място, даващо право на участие в бараж за първенството във Франция догодина.

Прав ли е Петев?

Донякъде... Право на селекционера е да повика, играчите, за които мисли че са най-добре подготвени и ще му свършат работа. Затова на пръв поглед списъкът от 24 футболисти за мачовете с Норвегия на 3 септември и с Италия на 6-и, изглежда логичен. Най-малкото заради липсата на сериозни алтернативи. При положение, че спечели двубоя с Норвегия, а дай Боже да измъкне нещо и от Италия, присъдите на критиката, не само ще отпаднат, но и ще се превърнат в оди за неговата проницателност.

В крайна сметка най-важни са резултатите и ако успее никой след това няма да си спомня дали този или онзи са в състава или извън него. Както се казва целта оправдава средствата.

Къде обаче сбърка той?

Въпреки множеството критики, предимно в Сърбия, Божинов беше логичен избор. Макар, че така и не вкара гол в мач от евротурнирите, не може да му се отрече „събуждането“ и поредицата от попадения във вътрешното първенство, независимо срещу какви съперници ги бележи. Петев обаче се обърна против логиката, когато трябваше да му повика заместник. Вместо да призове Андрей Гълъбинов, който за една седмица заби два хеттрика, макар и в контроли за клубния си тим Новара, той се обърна към Димитър Рангелов. Само че същият този Рангелов от началото на сезона в Турция няма и минута за Коняспор, независимо че в случая причината е наказание. Но ако е само това, с мед да го намажеш, както са казали хората.

Ами Александър Тонев, ами Тодор Неделев, които са забравили кога за последно са излизали в официален мач. Самият Петев преди време заяви, че е притеснен от формата на Лудогорец. Това обаче не му попречи да извика вече дълбоката резерва Александър Александров, който от началото на сезона се е появявал едва два пъти на терена. Иван Бандаловски също е резерва от началото на сезона, а Георги Миланов от ЦСКА Москва и Венци Христов от албанския Шкендербеу се появяват като тактически смени в края на мачовете на клубните си отбори.

Решението

Любимото на всички селекционери обяснение е, че с това разполагаме, на това залагаме. Ок, донякъде са прави, но пак само донякъде! От години се говори за интегрирането на млади момчета, но го правим само когато изпаднем в нокаут. Защо пък да не се пробваме с Даниел Генов, Деян Иванов, Ивайло Димитров, в момента голмайстор на „А“ група.

P.S. На Ивайло Петев му е пределно ясно какво да очаква при победа и при загуба от Норвегия. Той обаче няма никакво право да обвинява, че е „поръчан“. Както той има абсолютното право да си избира състав, така и медиите имат право да го критикуват или хвалят и това треньорът трябва да го е разбрал, след като не е от вчера във футбола, както той твърди. Г-н Петев, уверявам ви, че няма българин, който да иска да се провалите, така че единствено вие може да се „поръчате“ с ходовете си начело на тима.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички