От Витоша Бистрица заплашиха да бойкотират мача с Левски


От Витоша Бистрица заплашиха да бойкотират мача с Левски

2673 0

От Витоша Бистрица излязоха с официална позиция, насочена към Българския футболен съюз. Причината е, че не се позволява на клуба да домакинства в Бистрица в двубоя срещу Левски, който е тази събота. Срещата е определена като рискова и в тези случаи от МВР настояват срещата да се проведе на Националния стадион "Васил Левски".

Такъв бе и случаят с двубоя на "сините" с Царско село, когато вместо на стадиона в Овча Купел - отново се игра на Националния. Сега обаче от Витоша заплашват да бойкотират двубоя, ако не получат разрешение да домакинстват на собствения си стадион. 

Ето и пълната позиция:

През последните четири години ръководството на Витоша (Бистрица) и в частност президентът на клуба Сергей Ташков непрестанно полагат неимоверни усилия, за да подобрят материалната база на клуба и да предложат не само на футболистите на Витоша, но най-вече на съперниковите играчи, треньори и ръководители комфорт и истинско удоволствие от провеждането на мачове на стадиона в Бистрица.

 В тази връзка ръководството на клуба е дълбоко разочаровано от поредното решение за кой ли път да не ни бъде позволено да приемем Левски на собствения си стадион “Витоша”. Двубой, който ще се превърне в истински празник за клуба и ще предложи невероятна атмосфера и за феновете на “тигрите”, и за феновете на “сините” на изцяло футболното съоръжение в Бистрица.

Едно домакинство на Националния стадион не само че не предизвиква сериозен зрителски интерес, което води до липса на каквато и да е атмосфера, от което страдат най-вече футболистите, но и струва на клуба над 20 хил. лева, които трудно могат да се възстановят от приходи от билети, което реално е единственият начин за финансови постъпления.

До момента независимо срещу кой отбор е играл тимът на Витоша на домашна сцена, ръководството на клуба се е справяло отлично с организацията и е предоставяло едни от най-добрите условия за подготовка и провеждане на футболен двубой от елита на България.

В тази връзка клубът е категоричен, че ако не му бъде позволено да приеме Левски на собствения си стадион в Бистрица, то срещата ще бъде бойкотирана и съответно няма да се проведе.

С уважение,

Ръководството на Витоша (Бистрица)

А какво каза директорът на "сините" Павел Колев по повод финансовото състояние на клуба вижте в този материал.

 

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от ЦСКА


Амос Юга - футболистът-пощальон, на чиято мечта попречи Юмтити от Барселона

ЦСКА отново привлече интересни играчи, като на фокуса ни е френският халф Амос Юга. Кариерата му е изпълнена...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама