От Витоша Бистрица заплашиха да бойкотират мача с Левски

От Витоша Бистрица излязоха с официална позиция, насочена към Българския футболен съюз. Причината е, че не се позволява на клуба да домакинства в Бистрица в двубоя срещу Левски, който е тази събота. Срещата е определена като рискова и в тези случаи от МВР настояват срещата да се проведе на Националния стадион "Васил Левски".

Такъв бе и случаят с двубоя на "сините" с Царско село, когато вместо на стадиона в Овча Купел - отново се игра на Националния. Сега обаче от Витоша заплашват да бойкотират двубоя, ако не получат разрешение да домакинстват на собствения си стадион. 

Предлагат на Левски нападател, съвместявал футбола със сервитьорството

Черногорският нападател Миладин Вуйошевич от втородивизионния словашки Дубница е бил предложен за лятната селекция на Левски, твърди "Тема Спорт"...

Ето и пълната позиция:

През последните четири години ръководството на Витоша (Бистрица) и в частност президентът на клуба Сергей Ташков непрестанно полагат неимоверни усилия, за да подобрят материалната база на клуба и да предложат не само на футболистите на Витоша, но най-вече на съперниковите играчи, треньори и ръководители комфорт и истинско удоволствие от провеждането на мачове на стадиона в Бистрица.

 В тази връзка ръководството на клуба е дълбоко разочаровано от поредното решение за кой ли път да не ни бъде позволено да приемем Левски на собствения си стадион “Витоша”. Двубой, който ще се превърне в истински празник за клуба и ще предложи невероятна атмосфера и за феновете на “тигрите”, и за феновете на “сините” на изцяло футболното съоръжение в Бистрица.

Едно домакинство на Националния стадион не само че не предизвиква сериозен зрителски интерес, което води до липса на каквато и да е атмосфера, от което страдат най-вече футболистите, но и струва на клуба над 20 хил. лева, които трудно могат да се възстановят от приходи от билети, което реално е единственият начин за финансови постъпления.

До момента независимо срещу кой отбор е играл тимът на Витоша на домашна сцена, ръководството на клуба се е справяло отлично с организацията и е предоставяло едни от най-добрите условия за подготовка и провеждане на футболен двубой от елита на България.

В тази връзка клубът е категоричен, че ако не му бъде позволено да приеме Левски на собствения си стадион в Бистрица, то срещата ще бъде бойкотирана и съответно няма да се проведе.

С уважение,

Ръководството на Витоша (Бистрица)

А какво каза директорът на "сините" Павел Колев по повод финансовото състояние на клуба вижте в този материал.

 

Още по темата

Please select answer!