Няма да е само Мондиал 2030, България ще кандидаства и за Евро 2032


Няма да е само Мондиал 2030, България ще кандидаства и за Евро 2032
Снимка: БГНЕС

1442 0

След като само преди месец стана ясно, че България ще кандидатства за домакинство на Мондиал 2030, съвместно с Гърция, Румъния и Сърбия, то днес министърът на спорта Красен Кралев разкри и друга цел. А именно домакини на Европейското първенство през 2032 година.

"Ако си свършим домашното, имаме всички шансове да се поздравим с успех. Дори и да не се спечели домакинството на Световното, като екип ще имаме готовност да кандидатстваме за Евро 2032. Като имаме готовата инфраструктура, не бихме имали проблем. Инвестициите ще се оправдаят по категоричен начин", заяви Кралев пред Bulgaria on Air. 

Идеята у нас за Мондиал 2030 е да се построят няколко стадиона с капацитет от 40 000 зрители, с които да се кандидатства, заедно със съседките ни. Само преди няколко дни се проведе и първата официална среща за балканското домакинство. България бе представена от министъра на младежта и спорта Красен Кралев и първия вицепрезидент на БФС Йордан Лечков. В разговорите участваха още сръбският министър на спорта Ваня Удовичич, колегата му от Румъния Богдан Константин Матей и заместник-министърът на спорта в Гърция Георгос Василиадис.

На балканската четворка няма да ѝ бъде никак лесно да се пребори за домакинство на форума. Конкуренти ще им бъдат Испания, Португалия и Мароко в обща кандидатура, Уругвай, Парагвай и Аржентина - също в обща, вероятно Великобритания и Ирландия, а Китай също обмился да влезе в битката.

Спортният министър Красен Кралев разкри кой е дал идеята за домакинството на Мондиал 2030 - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички