Най-добрите по постове в Първа лига за 2018г.

На церемонията за "Футболист на годината", на която бе отличен Кирил Десподов, бяха връчени и наградите за най-добрите футболисти по постове в Първа професионална лига за 2018 година.

За най-добър вратар бе избран стражът на Славия Георги Петков. Той отправи апел да се обръща повече внимание на родните вратари. Иначе Петков е събрал 80 гласа, докато вторият Ренан от Лудогорец е с 16, а Даниел Кайзер и Душан Перниш са с по 6 гласа.

Десподов: Бих разменил наградата за титла с ЦСКА и класиране на Европейско с националния

Футболист номер 1 на България за 2018 година Кирил Десподов  очаквано остана много доволен от спечелената награда, но заяви, че би заменил п...

За най-добър защитник бе избран Николай Бодуров от ЦСКА. Бранителят на "червените" е събрал 68 гласа, Антон Недялков от Лудогорец е втори с 18, а Холмар Ейолфосон от Левски е с 12 на трета позиция. Наградата за най-добър полузащитник отиде при звездата на Ботев Пловдив Тодор Неделев. Звездата на пловдивчани е получил 82 гласа, а втори е Марселиньо с 10. Звездата на ЦСКА Кирил Десподов е с 8 на трета позиция.

Мартин Камбуров пък грабна отличието за най-добър нападател на 2018 година. Играчът на Берое е получил 43 гласа, Клаудио Кешеру е втори с 33 гласа, а Станислав Костов е трети с 21 гласа. А кой стана треньор на годината - може да видите в този материал.

Още по темата

Please select answer!