Много изненади в световната класация за най-добър български треньор

Често в България си задаваме въпроса защо родният футбол или не прогресира, или това се случва с единици и в редки случаи. Една от причините е ниското ниво, или поне мнението, че са такива, на българските треньори. Които бяха поставени на много задни места в класацията на clubworldranking.com за най-добрите треньори в света.

Най-предно място получава бившият национален селекционер Ивайло Петев, който е класиран на 316-о място. Любопитно е кой заема второто място - треньорът на Берое Александър Томаш. Той е 401-ви в класацията.

Мъри може да се завърне начело на Астана

До любопитен развой може да се стигне около бъдещето на Станимир Стоилов. Националният селекционер на Казахстанможе да се завърне начело на Астан...

ХУБЧЕВ Е НА ПОБЕДА ОТ ЗВАНИЕТО "ТРЕНЬОР №1 НА БЪЛГАРИЯ ЗА 21-ВИ ВЕК"

На трето място е специалистът Николай Киров, който работи от сериозен период в Ботев (Пловдив) (435), следван от треньора на Черно море Илиан Илиев (458). Треньорът на шампиона и лидер в Първа лига - Лудогорец, е на пето място. Той е на 526-о място.

Интересно е на кое място са треньорите на другите ни два клуба в тройката - ЦСКА и Левски. Сърбинът Нестор Ел Маестро е на 310-о място, като е третият най-добре класиран специалист от западната ни съседка. Сънародникът му Славиша Стоянович заема 632-ро място, като е изпреварен и от наставника на Славия Златомир Загорчич.

Вижте класацията на българските треньори от номер 6 до номер 10 с принадлежащото им място:

6. Николай Костов (544)

7. Стамен Белчев (602)

8. Димитър Димитров (612)

9. Красимир Балъков (623)

10. Ангел Червенков (661).

Най-голямата изненада е мястото в тази класация на най-успешния ни съвременен треньор в чужбина - Станимир Стоилов. Мъри, който записа големи успехи с Левски и Астана, се намира на незавидното 910-о място, като е изпреварен от колеги като Милен Радуканов, Христо Янев, Николай Митов и Росен Кирилов.

Още по темата

Please select answer!