Много изненади в световната класация за най-добър български треньор


Много изненади в световната класация за най-добър български треньор
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

3763 0

Често в България си задаваме въпроса защо родният футбол или не прогресира, или това се случва с единици и в редки случаи. Една от причините е ниското ниво, или поне мнението, че са такива, на българските треньори. Които бяха поставени на много задни места в класацията на clubworldranking.com за най-добрите треньори в света.

Най-предно място получава бившият национален селекционер Ивайло Петев, който е класиран на 316-о място. Любопитно е кой заема второто място - треньорът на Берое Александър Томаш. Той е 401-ви в класацията.

ХУБЧЕВ Е НА ПОБЕДА ОТ ЗВАНИЕТО "ТРЕНЬОР №1 НА БЪЛГАРИЯ ЗА 21-ВИ ВЕК"

На трето място е специалистът Николай Киров, който работи от сериозен период в Ботев (Пловдив) (435), следван от треньора на Черно море Илиан Илиев (458). Треньорът на шампиона и лидер в Първа лига - Лудогорец, е на пето място. Той е на 526-о място.

Интересно е на кое място са треньорите на другите ни два клуба в тройката - ЦСКА и Левски. Сърбинът Нестор Ел Маестро е на 310-о място, като е третият най-добре класиран специалист от западната ни съседка. Сънародникът му Славиша Стоянович заема 632-ро място, като е изпреварен и от наставника на Славия Златомир Загорчич.

Вижте класацията на българските треньори от номер 6 до номер 10 с принадлежащото им място:

6. Николай Костов (544)

7. Стамен Белчев (602)

8. Димитър Димитров (612)

9. Красимир Балъков (623)

10. Ангел Червенков (661).

Най-голямата изненада е мястото в тази класация на най-успешния ни съвременен треньор в чужбина - Станимир Стоилов. Мъри, който записа големи успехи с Левски и Астана, се намира на незавидното 910-о място, като е изпреварен от колеги като Милен Радуканов, Христо Янев, Николай Митов и Росен Кирилов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички