Михайлов разкри своята формула за успех на българските отбори


Михайлов разкри своята формула за успех на българските отбори
Снимка: БГНЕС

2159 0

Президентът на българския футболен съюз - Борислав Михайлов, сподели своята формула за успех на българските тимове, а тя е колко чужденци и колко българи да има в състава.

"Балансът трябва да се намери от всеки клуб. Славия успя с българи да се класира за УЕФА. Други наши отбори с чужденци отпадат от европейските турнири. Балансът зависи от селекцията и от това колко са добри тези чужденци, които се привличат в българските клубове и колко българи има в тях, които да са над средното европейско ниво. Самите клубове трябва да балансират, на тях нищо не им е забранено, освен да играят повече от 3-ма чужденци от държави извън ЕС. Ако искат, те могат да играят и с 11 румънци. Това е въпрос на политика на всеки отделен клуб.

Според мен трябва в един отбор да играят 6 българи и 5 чужденци. Това според мен е удачната формула, но ние няма как да я наложим на клубовете. Всеки тим трябва да си избере дали да инвестира в чуждестранни играчи и да върви напред в нашето първенство и в Европа или дали с налагането на наши млади играчи ще се представи добре. Видяхте, че Славия успя да продаде няколко свои млади играчи в Европа. БФС каквото е трябвало да наложи като рамка за първенството, го е направил. Но оттам нататък всеки клуб си избира как да постъпи", заяви Михайлов пред "Блиц".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички